Make your own free website on Tripod.com

Pocetna strana

 

Pranayama yoga

 

    Ova vezba kad se izvodi svaki dan rezultuje u povecanju mentalne i fizicke energije.

    Klekni i stavi obe ruke iza ledja, tako sto ces sa levom uhvatiti lakat desne, a sa desnom lakat leve. Sad ces udahnuti kroz nos- i dok udises saginjes se napred i brojis do 7. Kad stignes do 7 glava treba da ti se nadje pored kolena i da je blizu patosa. Zadrzi se u ovoj poziciji i zadrzi vazduh u sebi i broj do 7. Onda dok izdahnes kroz usta- vracas se natrag u originalnu poziciju. Svo vreme drzis laktove i dok dizes glavu i izdises kroz usta, opet brojis do 7. Sada si se vratio u starou poziciju, gde klecis i drzis laktove. Kad si dosao u ovu poziciju, sad zadrzi vazduh u sebi i broj do 7. Znaci kad si izdahnuo, sad zadrzis vazduh i brojis do 7. Ovo je cela vezba. Treba se uraditi ukupno 7 puta svaki dan.

    Jos jedna vezba: Ovo moze da se radi i napolje i unutra. Stojis sa sastavljenim stopalima. Ruke su ti sa strane. Sake su ti okrenute ka butinama. Kicma treba da je prava.

    Udahnes kroz nos- i dok to radis, podigni ruke, dok ti se sake skoro ne dodirnu vise glave. Sada ces da izdahnes kroz usta- i da spustis ruke, dok ti sake ponovo nisu u originalnoj poziciji. Ovo se radi 12-18 puta na dan.

    Moze se raditi jedna tehnika jedne nedelje, druga duge nedelje..itd.

 

 

Pocetna strana